Gyönyörű illat, alma, citrusok, mézes, grillázsos jegyekkel, némi mineralitással.
Szentesi József az egyik legeredetibb magyar borász, a kézműves, technológiamentes, hagyománykutató, kísérletező borkészítés mestere. Régi magyar szőlőfajtákat (csókaszőlő, kékbajor, laska, vörös dinka) és elfeledett területeket fedez föl újra. Borai egyediek, gazdagok, karakteresek, néha rusztikusak. Pincéje Budaörsön, területeinek nagyobb része a Velencei-tó mellett, Nadap környékén van. Szentesi József figyelme az elmúlt években a pezsgőkészítés felé fordult, hagyományos módszerrel, palackos érlelésű pezsgőket készít az ország több tucat borászatának.
Nem tudod eldönteni, hogy ez a megfelelő naturális bor Számodra? Kóstold meg a Stelázsi Étteremben! Aktuális kóstolható borainkat itt találod. Megnézem a Stelázsi kóstolható borait >>
|
