Illata tiszta piros bogyós gyümölcsélmény, sós mineralitás, diszkrét hordófűszer. Szájban közepes testű kortyot kapunk. Korrekt teltségű ízek, érett meggyel és itt is sóssággal. Kevés tannin, jó tartású, de kellemes tapintatú érett savak. Kerek, finom bor, csiszolt részletekkel.
Az Újhegy 50 éves tőkéiről, csillámpala talajáról szüretelt bio kékfrankos kádba került, ahol spontán erjedt, majd az újbor több éves 225-ös és öthetkós hordókba került 14 hónap érlelésre.
Ráspi, alias Horváth József a Soproni borvidék, de az egész magyar borászat egyik legérdekesebb alakja. Fertőrákosi pincéjébe és éttermébe zarándokolnak szinte Ráspi borainak és fogásainak rajongói. Birtoka 21 ha. Az Újhegy, Kraftner, Kereszthegy, Savanyúkút dűlőkbben szüretelt szőlőből készít kékfrankos, zweigelt, leányka, pinot noir, syrah, merlot, kadarka, csókaszőlő, furmint, zöldveltelini, irsai olivér, cabernet sauvignon borokat. Zweigelt válogatását Jancis Robinson is nagyra tartotta. Évente mintegy 35 ezer palack bor készül a pincénél.
Nem tudod eldönteni, hogy ez a megfelelő naturális bor Számodra? Kóstold meg a Stelázsi Étteremben! Aktuális kóstolható borainkat itt találod. Megnézem a Stelázsi kóstolható borait >>
|
