Mi sem bizonyítja jobban a nadapi terroir nagyságát, mint hogy Szentesi Józsi “alap” rajnaiját azaz Öcsit, időről-időre még a “nagy” rajnainál (a Bátyusnál) is kedvezőbb fogadtatásban részesítik a kóstolók. Reduktív bor, 1,5 kilós tőketerheléssel, nagyon szép egyensúllyal, hozza a fajta friss karakterét finom savakkal.
Szentesi József az egyik legeredetibb magyar borász, a kézműves, technológiamentes, hagyománykutató, kísérletező borkészítés mestere. Régi magyar szőlőfajtákat (csókaszőlő, kékbajor, laska, vörös dinka) és elfeledett területeket fedez föl újra. Borai egyediek, gazdagok, karakteresek, néha rusztikusak. Pincéje Budaörsön, területeinek nagyobb része a Velencei-tó mellett, Nadap környékén van. Szentesi József figyelme az elmúlt években a pezsgőkészítés felé fordult, hagyományos módszerrel, palackos érlelésű pezsgőket készít az ország több tucat borászatának.
Nem tudod eldönteni, hogy ez a megfelelő naturális bor Számodra? Kóstold meg a Stelázsi Étteremben! Aktuális kóstolható borainkat itt találod. Megnézem a Stelázsi kóstolható borait >>
|
