Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Magma kis méretű, nyitott kádakban erjed, 10-12 hónapig érik hordóban.
Dűlőink változatossága egyben a magyarázat is arra, miért szeretjük annyira ezt a vidéket. A különböző szerkezetű talajok és a merőben eltérő mikroklímájú parcellák a borokban állnak össze kerek egésszé.
12 dűlőben gazdálkodunk és összesen 15 hektárról készítünk borokat csopaki, tihanyi és káli-medencei területeinkről.
Az emberi léptékű 15 hektáros birtokméret lehetőséget ad arra, hogy a szőlőművelést teljes egészében magunk végezzük, és komoly hangsúlyt fektessünk a hozamkorlátozásra is. Csopak mellett Tihanyban, valamint a Káli-medencében, a Fekete-hegy legjobb fekvéseiben művelünk szőlőt, és kizárólag a borvidék hagyományainak megfelelő fajtákkal dolgozunk.
A területek változatos fekvése és talaja segíti a minőségi törekvéseinket, ahogy az is, hogy kizárólag saját szőlőt dolgozunk fel, és a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Területeink nagy részén a Hungária Öko Garancia által 763866-os lajstromszámon regisztrált, ellenőrzött ökológiai gazdálkodást folytatunk.
Nem tudod eldönteni, hogy ez a megfelelő naturális bor Számodra? Kóstold meg a Stelázsi Étteremben! Aktuális kóstolható borainkat itt találod. Megnézem a Stelázsi kóstolható borait >>
|
