A borvidéki szabályozás szerint Csopak megjelölés kizárólag olaszrizling boron tüntethető fel. Szikár savú, krémes textúrájú, könnyen fogyasztható bor, a fajtára tökéletesen jellemző aromavilággal.
A cél évről évre visszaadni a csopaki rizlingek karakterét egyetlen borban, amiben a vörös hommoköves és márgás talajú dűlők termése egyesül.
Területeink Csopakon, Tihanyban és a káli Fekete-hegyen találhatók. Mindhárom balatoni termőhely sajátos mikroklímával és geológiával rendelkezik. Az eltérő fekvés és a Balatontól mért távolság mellett markánsan különbözőek a dűlőkben található talajok is, melyek nagyban befolyásolják a borok karakterét.
Az emberi léptékű 15 hektáros birtokméret lehetőséget ad arra, hogy a szőlőművelést teljes egészében magunk végezzük, és komoly hangsúlyt fektessünk a hozamkorlátozásra is. Csopak mellett Tihanyban, valamint a Káli-medencében, a Fekete-hegy legjobb fekvéseiben művelünk szőlőt, és kizárólag a borvidék hagyományainak megfelelő fajtákkal dolgozunk.
A területek változatos fekvése és talaja segíti a minőségi törekvéseinket, ahogy az is, hogy kizárólag saját szőlőt dolgozunk fel, és a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Területeink nagy részén a Hungária Öko Garancia által 763866-os lajstromszámon regisztrált, ellenőrzött ökológiai gazdálkodást folytatunk.
Nem tudod eldönteni, hogy ez a megfelelő naturális bor Számodra? Kóstold meg a Stelázsi Étteremben! Aktuális kóstolható borainkat itt találod. Megnézem a Stelázsi kóstolható borait >>
|
