Az alapanyag egészen szeptember 30-tól november első hetéig folyamatosan jött be. Bogyózás, majd horizontális pneumatikus préselés, ülepítés. Tartályos erjesztés, majd a későbbiekben tartályban finomseprőn érlelés. Április 9-én került lepalackozásra. Könnyed, üde, a fajta késői szüretelésénél jellemző déli gyümölcsös jegyek jelennek meg ízében, amely lendületes savakkal, valamint a hozzá igazodó maradék cukrokkal teszi kerekké a bort. Fogyasztását palacsintákhoz mousseokhoz, aperitifként és önmagában 10 °C-on ajánljuk.
Az „Egy kis” kategóriában a magas minőségű borra vágyó, ám még kezdő borfogyasztókat szeretnénk megszólítani. Könnyen szerethető, gyümölcskosaras- friss, kedves karakterű belépő borok a komoly borozás világába.
Célunk, hogy ezt a különleges területet a lehető legeredetibb formájában megóvjuk a következő nemzedékek számára. Mivel a birtok „átaludta” a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így a talaja ma is érintetlen. A szőlőművelés során törekszünk az organikus módszerek használatára, borainkat pedig a lehető legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítjük. E szemléletmódnak megfelelően boraink szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a szőlőben és a pincében található, természetes élesztők munkájára bízzuk magunkat.
Fontosnak tartjuk, hogy boraink tükrözzék különleges termőhelyük egyedi adottságait, és a talaj, a dűlőnk fekvése, az adott évjáratra jellemző időjárási viszonyok, valamint munkatársaink egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.
Nem tudod eldönteni, hogy ez a megfelelő naturális bor Számodra? Kóstold meg a Stelázsi Étteremben! Aktuális kóstolható borainkat itt találod. Megnézem a Stelázsi kóstolható borait >>
|
