Részletek
Az alapanyagaként felhasznált cabernet franc termés igen későn került leszüretelésre. A feldolgozás után a must spontán-, hordóban lett kierjesztve, majd sok-sok (le sem írom, hogy mennyi, mert az már tényleg egy kész "sokk" ;) hónapos érlelés következett. A bor szűrés nélkül került palackba. Színe közepes intenzitású narancs. Illata diszkrét, természetes és tiszta, magát a szőlőt idézi. Kóstolva száraz, hihetetlenül telt, nyugodtan mondhatjuk, hogy vastag anyag. Alkoholérzete határozott, melegséget árasztó komponensként kíséri végig a bort. Szaftos gyümölcsök jelennek meg ízében, teszik mindezt diszkréten, elegánsan,akárcsak az illatnál. Különleges boregyéniség, amit még csak véletlenül sem szabad lehűtve –mármint hidegen- fogyasztani! Magas alkoholja a szokásosnál jóval magasabb fogyasztási hőmérsékletet irányoz elő: 14-15°C-on fogyasztva hozza legszebb, legélvezetesebb formáját. Tartalmasabb hal- és szárnyas ételek mellé, illetve főtt/párolt barna-húsokhoz (akár vad) ajánlom kísérőként.
Nem tudod eldönteni, hogy ez a megfelelő naturális bor Számodra? Kóstold meg a Stelázsi Étteremben! Aktuális kóstolható borainkat itt találod. Megnézem a Stelázsi kóstolható borait >>
|
Adatok
Milyen ételhez illik
Tartalmas ételek, Barna húsok (akár vad)
Jelleg
Száraz
Milyen alkalomra veszed?
Kiemelt ünnepek, Ajándék, A hétvége megkoronázására
Milyen hangulathoz?
Ünnepi rosé
Árkategória
Prémium selection
Borvidék
Villányi borvidék
Borászat
Iványi Zsófi
Készlet információ:
Rendelhető
Tömeg
1,4 kg/db
Vélemények
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
