Az egy kis furmint számunkra a 2019-as évjárat hírnöke is, els?ként töltöttük idén palackba. Az alapanyagot szeptember 12-én kezdtük el szüretelni hosszú savszerkezettel, citrusos aromákkal, ízvilággal. A borok 80%-a tartályban erjedt, 20%-a másod- és harmadtöltés? hordókban, irányított h?mérséklettel, alacsony h?fokon. Az erjedést 3 hónap finomsepr?n tartás követte.
Célunk, hogy ezt a különleges területet a lehet? legeredetibb formájában megóvjuk a következ? nemzedékek számára. Mivel a birtok átaludta a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így a talaja ma is érintetlen. A sz?l?m?velés során törekszünk az organikus módszerek használatára, borainkat pedig a lehet? legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítjük. E szemléletmódnak megfelel?en boraink szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a sz?l?ben és a pincében található, természetes éleszt?k munkájára bízzuk magunkat.
Fontosnak tartjuk, hogy boraink tükrözzék különleges term?helyük egyedi adottságait, és a talaj, a d?l?nk fekvése, az adott évjáratra jellemz? id?járási viszonyok, valamint munkatársaink egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.