Mi sem bizonyítja jobban a nadapi terroir nagyságát, mint hogy Szentesi Józsi alap rajnaiját azaz Öcsit, id?r?l-id?re még a nagy rajnainál (a Bátyusnál) is kedvez?bb fogadtatásban részesítik a kóstolók. Reduktív bor, 1,5 kilós t?keterheléssel, nagyon szép egyensúllyal, hozza a fajta friss karakterét finom savakkal.
Szentesi József az egyik legeredetibb magyar borász, a kézm?ves, technológiamentes, hagyománykutató, kísérletez? borkészítés mestere. Régi magyar sz?l?fajtákat (csókasz?l?, kékbajor, laska, vörös dinka) és elfeledett területeket fedez föl újra. Borai egyediek, gazdagok, karakteresek, néha rusztikusak. Pincéje Budaörsön, területeinek nagyobb része a Velencei-tó mellett, Nadap környékén van. Szentesi József figyelme az elmúlt években a pezsg?készítés felé fordult, hagyományos módszerrel, palackos érlelés? pezsg?ket készít az ország több tucat borászatának.
Honlap : sz-rr13