Az alapanyag egészen szeptember 30-tól november els? hetéig folyamatosan jött be. Bogyózás, majd horizontális pneumatikus préselés, ülepítés. Tartályos erjesztés, majd a kés?bbiekben tartályban finomsepr?n érlelés. Április 9-én került lepalackozásra. Könnyed, üde, a fajta kés?i szüretelésénél jellemz? déli gyümölcsös jegyek jelennek meg ízében, amely lendületes savakkal, valamint a hozzá igazodó maradék cukrokkal teszi kerekké a bort. Fogyasztását palacsintákhoz mousseokhoz, aperitifként és önmagában 10 °C-on ajánljuk.
Az Egy kis kategóriában a magas min?ség? borra vágyó, ám még kezd? borfogyasztókat szeretnénk megszólítani. Könnyen szerethet?, gyümölcskosaras- friss, kedves karakter? belép? borok a komoly borozás világába.
Célunk, hogy ezt a különleges területet a lehet? legeredetibb formájában megóvjuk a következ? nemzedékek számára. Mivel a birtok átaludta a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így a talaja ma is érintetlen. A sz?l?m?velés során törekszünk az organikus módszerek használatára, borainkat pedig a lehet? legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítjük. E szemléletmódnak megfelel?en boraink szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a sz?l?ben és a pincében található, természetes éleszt?k munkájára bízzuk magunkat.
Fontosnak tartjuk, hogy boraink tükrözzék különleges term?helyük egyedi adottságait, és a talaj, a d?l?nk fekvése, az adott évjáratra jellemz? id?járási viszonyok, valamint munkatársaink egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet.
Honlap : ba-ekef17